T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Huzurevleri İlkokulu

E TWİNNİNG PROJESİ

OKULUMUZDA GÖREV YAPAN  Pınar TUZ'un  Türkiye; Azerbaycan. Romanya ve Arnavutluk ortakları ile Mart ayında başlayan NATURE'S SURPRISE e Twinning projesi 

hedef ve sonuçları ;

 

 

NATURE’S SURPRISE (Doğanın Sürprizi)

PROJE HAKKINDA

Doğanın Sürprizi, insanları çevremizdeki doğal dünyayı takdir etmeye ve onlara bakmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir projedir. Proje, çeşitli faaliyetler ve girişimler yoluyla doğa sevgisini teşvik etmeyi ve çevremizi korumanın önemini vurgulamayı amaçlamaktadır.

Projenin temel amaçlarından biri, insanları insan faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkisi konusunda eğitmek ve karbon ayak izlerini azaltmak ve sürdürülebilirliği teşvik etmek için harekete geçmeye teşvik etmektir. Bu, ağaç dikme çalışmaları, çevre temizliği ve geri dönüşüm ve atık azaltma gibi konularda eğitim atölyeleri gibi girişimlerle sağlanabilir.

Projenin bir diğer önemli yönü de doğanın ve biyolojik çeşitliliğin değerini teşvik etmektir. Gezi , gözlem ,doğa yürüyüşü ve kamp gibi aktiviteler, insanların doğal dünyayla bağlantı kurmasına ve güzelliği ve çeşitliliği için daha derin bir takdir geliştirmesine yardımcı olabilir. Biyoçeşitliliğin korunmasının önemini vurgulayan proje, insanlara nesli tükenmekte olan türleri ve yaşam alanlarını korumak için harekete geçmeleri için ilham vermeyi amaçlıyor.

Genel olarak, Doğanın Sürprizi, çevre bilincini teşvik etmeyi ve insanları gezegenimizi korumak için harekete geçmeye teşvik etmeyi amaçlayan etkisi geniş  bir projedir. Proje, çeşitli faaliyetleri ve girişimleri aracılığıyla doğaya sevgi,farkındalık  ve takdir duygusunu geliştirmeyi ve sürdürülebilirlik ve koruma değerlerini teşvik etmeyi umuyor.

       

AMAÇLAR

Çevre bilincini artırmak. Projenin temel hedeflerinden biri, çevre sorunları ve insan faaliyetlerinin doğal dünya üzerindeki etkisi konusunda farkındalığı artırmak  .

Doğa sevgisini teşvik etmek ve insanları doğal dünyanın güzelliğini ve çeşitliliğini takdir etmeye teşvik etmek

Sürdürülebilir yaşam uygulamalarını teşvik etmeyi ve insanları karbon ayak izlerini azaltmaya teşvik etmek.

Nesli tükenmekte olan türlerin ve habitatlarının   korunmasına yönelik çabaları desteklemek

 Yerel toplulukları dahil etmeyi ve çevreyi korumak için harekete geçmelerini teşvik etmeyi amaçlar.

 Birlikte çalışarak,  çevresel sürdürülebilirliği ,işbirliğini ve doğal çevreyi korumayı,21.yy becerilerini  kazandırmayı   hedefler.

·       Öğrencileri toplumun bir üyesi olarak beden ve ruh sağlığının yanı sıra ailesinin toplumun sağlığını koruma ahlaki değerlere uygun olarak karar verme alışkanlığı kazandırma

·       Öğrencilerin milli manevi evrensel değerleri hayata geçirmelerini sağlayarak toplumsal dayanışma, bütünleşme farkındalıklarına katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.

·       Eğlenceli etkinliklerle öğrencilerimizde doğa bilincini geliştirmeyi hedefliyoruz.

·       Gözlem, merak yapabilme yeteneklerini geliştirebilmek.

·       Çevresinde ki tarihi, turistik yerleri keşfedebilmek.

·       İçinde yaşadığımız toplumun ve doğanın bir parçası olduğumuzu ve ondan etkilendiğimizi fark ettirmek.

·       Doğaya ve topluma karşı duyarlılık kazandırmak.

 

 

BEKLENEN SONUÇLAR

Artan çevre bilinci oluşturmak. Eğitim girişimleri ve bilinçlendirme kampanyaları yoluyla , insanların çevre sorunları hakkındaki anlayışını ve insan faaliyetlerinin doğal dünya üzerindeki etkisini artırmaya yardımcı olur.

Sürdürülebilir yaşam uygulamalarını teşvik ederek ve insanları karbon ayak izlerini azaltmaya teşvik ederek , insan faaliyetlerinin çevre üzerindeki olumsuz etkisini azaltmaya yardımcı olur.

Doğa yürüyüşleri ve  geziler gibi etkinliklerle doğa sevgisini teşvik ederek insanların doğal dünyaya ve onu korumanın önemine dair daha derin bir takdir geliştirmelerine yardımcı olur.

Koruma girişimlerini destekleyerek ve nesli tükenmekte olan türler ve habitatları hakkında farkındalık yaratarak,  biyolojik çeşitliliğin korunmasına yardımcı olmak  ve tehdit altındaki türlerin gelişmeye devam etmesini sağlamak.

Yerel topluluklarla etkileşime girerek ve onları çevreyi korumak için harekete geçmeye teşvik ederek, çevresel sürdürülebilirlik ve koruma için ortak bir sorumluluk duygusu yaratır.

Sürdürülebilir turizm uygulamalarını teşvik ederek ve ziyaretçileri doğal çevreye saygı duymaya teşvik ederek,  doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmaya yardımcı olur.

Proje, farklı paydaşları bir araya getirerek ve işbirliğini teşvik ederek, çevresel sürdürülebilirlik ve korumaya daha koordineli ve etkili bir yaklaşım oluşturulmasına yardımcı olur. Bu, doğal dünyayı korumada daha önemli ve kalıcı etkilere yol açar.

Projemiz süresince evrensel bir iyilik ve nezaket akımı başlatmak
Öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmak.

Öğrencilerimize problem çözme becerisi kazandırmak.

Takım çalışması ve işbirliğini güçlendirmek.

Unutulan değerleri hatırlamak ve farkındalık oluşturmak.

Etkinlikler hazırlarken yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak.

Öğretmen ve öğrencilerde web 2 araçlarının kullanma becerisini geliştirmek.

Projemizin davranış kurallarına, kalıcı öğrenmeye, sosyal ve duygusal alana önemli katkıları olacağı düşünülmektedir.

Katılımcı il ve okulların bulundukları şehirde etkinlikler planlayarak insana, doğaya, hayvana, herkese herşeye karşı farkındalık oluşturmak.İnsanların doğaya ve çevreye karşı duyarlılıklarını geliştirmeyi teşvik etmek.

 

 

08-05-202308-05-2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2023 - Güncelleme: 16.05.2023 01:49 - Görüntülenme: 67
  Beğen | 0  kişi beğendi